Maart - april 2021

Zondag 14 maart

Online Concert: Les Vedettes du Concours de la Chanson
Tijd: 17:00 – 18:00 uur
Kosten:  € 6,- 

Het Concours de la Chanson Française kan dit jaar wéér niet doorgaan. De organisatie van het Concours heeft daarom het initiatief genomen om een online evenement te organiseren: “Les Vedettes du Concours de la Chanson Française
Een aantal deelnemers en laureaten van de vorige seizoenen is uitgenodigd voor een optreden en ze vertellen ons hoe het verder met ze is vergaan sindsdien.

Wie treden er op?

Britta Maria  |  Caroline Rutten  |  Davine  |  Diana van der Bent
Katell | Machteld van der Gaag |  Marie Chaplet | Tess van der Zwet

De dames zingen Franse chansons die via Zoom gepresenteerd worden door de vaste presentator van het Concours de la Chanson Française: Bo van der Meulen.

Hoe kunt u meekijken?

Maak 6,- over op rekening NL73TRIO 0379263777, t.n.v. Tonnac Productions, met als omschrijving uw e-mailadres (schrijf ipv @  (at), anders accepteert de bank de omschrijving niet, dus: voorbeeld (at) voorbeeld.nl) dan stuurt Sabine de Tonnac, de organisatrice, u de link door van de Zoom-sessie : “Les Vedettes du Concours de la Chanson”.

Pak een glas wijn erbij en geniet!

Donderdag 18 maart

Online concert: ‘Le temps d’une chanson’. Christophe et Marie Chaplet et la Chorale
Tijd: 20:00 – 20:40 uur
Kosten: Gratis

Christophe, onze huistroubadour en leider van La Chorale en zijn dochter Marie, die de muzikale genen van haar vader heeft geërfd en ook meedoet aan ‘Les vedettes du concours de la chanson Française’, treden voor ons op. 
Ook la Chorale zal een aantal chansons voor ons zingen, wat we enorm waarderen!

‘Quelques chansons pour nous souvenir du bon temps et nous réjouir de pouvoir nous retrouver pour chanter ensemble nos chansons préférées.’

Programme :

  • Christophe Chaplet introduction, présentation de La chorale du Gooi, et quelques chansons.
  • Les choralistes du AF ‘t Gooi – Almere chantent pour vous.
  • Marie Chaplet chante quelques chansons.

Hoe kunt u meekijken?

Als u zich aanmeldt via de rode knop, dan ontvangt u ruim voor het concert de Zoom codes en link waarmee u kunt inloggen.

Zaterdag 20 maart

Online concert: Benjamin Piat
Tijd: 20:00 – 21:00 uur
Kosten: Gratis

Benjamin Piat , trentenaire auteur compositeur, avec plus de 3000 disques vendus et près de 400 concerts dans plus de 15 pays, présente un concert intimiste, en solo, guitare-voix spécialement pour l’Alliance Française ‘t Gooi-Almere. Il nous présente son nouvel album EldOradO.

Benjamin Piat gaat voor ons optreden! Deze dertiger componeert en schrijft veel van zijn nummers zelf. Hij heeft meer dan 3000 platen verkocht en 400 concerten in meer dan 15 verschillende landen gegeven. Zijn nieuwe album EldOradO komt begin april uit en wij krijgen alvast een voorproefje.

Voor de Alliance Française ‘t Gooi-Almere geeft hij een klein, intiem concert, waarbij hij zichzelf begeleidt op gitaar.

Hoe kunt u meekijken?

Als u zich aanmeldt via de rode knop, dan ontvangt u ruim voor het concert de Zoom codes en link waarmee u kunt inloggen. U kunt het concert ook volgen via de Facebook pagina van de Alliance Française ‘t Gooi-Almere.

Zaterdag 24 april

Online concert, vanuit theater de Roode Bioscoop: Britta Maria, ‘Aznavour mon Amour’ 
Tijd: 20:00 – 21:00 uur
Kosten: € 8,-

Dit concert wordt niet door de Alliance Française georganiseerd.

Charles Aznavour, de zanger, de componist, de tekstschrijver. De man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige liedjes en stem. 
Zijn rijke oeuvre wordt bezongen door zangeres Britta Maria (‘Chansons van Schoonheid en Troost’ en ‘Les Vedettes du Concours de la Chanson’) pianist/zanger Maurits Fondse en accordeonist Oleg Fateev (o.a. Brel de Zoete Oorlog met Jeroen Willems) en Simone Sou op drums/percussie (In haar thuisland Brazilië is zij een grote ster).

Het Quattro speelt/zingt de prachtige chansons van Aznavour en vertelt tussendoor over zijn leven: zijn strijd om zanger te worden, want Frankrijk wilde in eerste instantie niets van hem weten. Zijn schrijftalent, hij schreef o.a. ook liedjes voor Edith Piaf, zijn volharding en zijn uiteindelijke triomf.

Van diepe ontroering naar opzwepende ritmes: van La Bohème, Hier Encore, Etre, She, Comme ils disent naar Les Comédiens

Maar ook met onbekendere chansons, Aznavour schreef er immers meer dan 1300.

Emmenez-moi au bout de la Terre…