AF_Cartouche_Logo-Deventer_CMJN
facebook twitter instagram 
bon vacances
NIEUW!!! ON-LINE VAKANTIECURSUS START 7 JUNI 2021
Cours de français des vacances, Frans voor op vakantie
Binnenkort kunnen we weer: Op vakantie naar Frankrijk! Eindelijk weer van de Franse zon, de rijke cultuur, het heerlijke eten én de prachtige taal genieten.

Dit jaar kunt u extra voorbereid vertrekken, door een leuke en efficiënte online taalcursus “Frans voor op vakantie” te volgen. De Alliance Française Apeldoorn, Deventer en Zutphen bieden dit jaar gezamenlijk een onlinecursus aan. De cursus is op A1 – A2 (half)beginners niveau, duurt 5 weken met tweemaal per week een uur les, op de maandag en de vrijdag.
Het tijdstip zal gezamenlijk door de docent en de cursisten bepaald worden.

De leerstof is eenvoudig en praktisch waarbij de spreek-, gespreks- en luistervaardigheid centraal staat. De volgende onderwerpen komen aan bod: hoe een gesprek beginnen, uzelf voorstellen, de weg vinden, boodschappen doen, reserveren, uiteten… U gebruikt de methode « Frans à la carte » met veel praktische opdrachten.

Vakantiecursus Frans
Startdatum: maandag 7 juni 2021
Duur: 5 weken – 10 uur
Plaats: Online op maandag en vrijdag
Tijdstip: gezamenlijk te bepalen
Prijs: €80,-
Maximaal aantal deelnemers: 10
Docent: Béatrice Moreau
Methode: Frans à la carte, Nieuw (ISBN 9789054515777)
Inschrijven en betalen doet u via onze winkel met iDEAL.
INSCHRIJVING CURSUSSEN EN CULTURELE ACTIVITEITEN SEIZOEN 2021-2022 GEOPEND!
Voorkant-1 (1)
Het programma voor onze cursussen (Franse Taal, Filosofie), cultuur en het koor “Si on chantait” is vastgesteld. U kunt hier meer over lezen op onze website.
Aangezien vrijwel alle cursisten van het vorige seizoen ervoor gekozen hebben om dit jaar door te gaan, is het aantal nog beschikbare plaatsen voor sommige cursussen beperkt. Als u overweegt om komend seizoen een van onze cursussen te volgen, raden wij u aan u zo snel mogelijk in te schrijven via onze webwinkel.
Bij het organiseren van alle activiteiten in het seizoen 2021-2022, zullen wij de dan geldende gezondheidsrichtlijnen van de rijksoverheid in verband met corona nauwgezet volgen. Voor alle culturele activiteiten betekent dit onder meer dat wij u vragen u vooraf via de website aan te melden. Indien wij voor een bijeenkomst in verband met corona het aantal deelnemers
LEGENDARISCHE LELOUCH LAAT NA ZESTIG JAAR ZIJN CAMERA NOG NIET LOS!
lelouch
Dit jaar neemt de 83-jarige regisseur met zijn vijftigste film afscheid van het grote publiek en keert terug naar de amateurfilm. Eén van onze leden, Saskia de Graaf, schreef in maart jl. onderstaand artikel in het kader van haar minor Tekstschrijven van ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen.
Op school voorspelden zijn leraren hem een carrière als straatveger. Toch schopte Claude Lelouch het tot één van Frankrijks meest succesvolle en productieve filmmakers. Vorig jaar nog zagen veel Nederlandse filmhuisbezoekers de gerestaureerde versie van Un homme et une femme, de film die in de jaren zestig zijn doorbraak betekende. Dit jaar verschijnt zijn vijftigste en allerlaatste film op het witte doek, het voorlopige sluitstuk van een bijzonder kleurrijk leven, waarin hij niet alleen films maakte en produceerde, maar ook op 79-jarige leeftijd zijn eigen filmacademie begon. Lees verder ….(LINK)

OP PUNT VAN VERSCHIJNEN: ‘DE STAD ALS OPEN BOEK
boek
Meer dan de helft van de wereldbevolking leeft in een stad. Binnenkort woont zelfs bijna drie kwart van de mensheid in een [grote] stad. De stad wordt wel gezien als de grootste uitvinding van de mensheid.
Wanneer en waar ontstonden de eerste steden? Welke typen steden zijn er? Hoe ziet het stadsleven eruit? Hoe is de verstedelijking verlopen? Is de stad de bron of juist de oplossing voor maatschappelijke problemen? Welke stadsidealen zijn er bedacht en wat is ervan terecht gekomen? Waarom fungeert de [grote] stad tegenwoordig als een magneet? Hoe staat het met de zorg voor het cultureel erfgoed en het streven naar schoonheid? Verkeert de stad in een [nieuwe] crisis? Welke oplossingen worden aangedragen? Is de ‘circulaire stad’ een wenkend perspectief? Welke rol spelen architecten, stedenbouwers, en landschapsarchitecten? Wat is de rol van de [lokale] overheid? Hoe zien ontwikkelaars en bouwbedrijven de stad? Ontstaat er een ‘doe-het-zelf-stad’ door de kracht en macht van burgers? Wat ziet ‘de gewone burger’ als een ‘goede stad’?
Prof. dr. Nico Nelissen ( stadssocioloog, bestuurskundige, milieukundige, architectuurkenner en spreker op de slotavond van seizoen 2021-2022 van de Alliance Française Deventer) , gaat in op de bovengenoemde vragen en doet dat onder andere door het gedachtegoed van vooraanstaande deskundigen op het gebied van de stad in zijn beschouwingen te betrekken. Een speciaal hoofdstuk is gewijd aan Parijs.

Iedereen die geïnteresseerd is in de stad [en wie is dat niet?] komt aan zijn trekken en wordt in de gelegenheid gesteld om de eigen opvattingen aan te scherpen.
Het boek is niet alleen een leesboek, maar zeker ook een kijkboek door de sfeervolle foto’s van Zeno Waszink die als psycholoog en fotograaf een bijzonder oog heeft voor de alledaagse werkelijkheid in de stad.

Klik hier voor meer informatie en een inhoudsopgave.

Als u belangstelling heeft voor dit boek kunt u zich tot 30 juni a.s.inschrijven via onze webwinkel. De intekenprijs bedraagt €20, leden van de Alliance Française Deventer €15. Naar de winkel: Klik hier als u lid bent en hier voor niet leden.

Onze docente Blandine Taal-Musset maakte ons attent op de volgende Franstalige website, LA CULTURE GÉNÉRALE. Interessant en zeker een bezoek waard.
En savoir plus sur https://www.laculturegenerale.com/
banner_250x125-1 (1)