AF_Cartouche_Logo-Deventer_CMJN

AF EN 40-AINE ! WEEK 9 2021

facebook twitter instagram 
Alliance Française en quarantaine!

Deze week George Brassens, Dans l’eau de la claire fontaine met een prachtige en een beetje gewaagde vertaling van Ernst van Altena. Voor het luisteren in combinatie met de tekst en de bijbehorende vertaling moet u op de website zijn.
Voor alle edities kunt u terug zien op de website: https://www.alliance-francaise.nl/2020/deventer/cultuur/af-en-40-aine/
Fontaine brassens
Ter gelegenheid van de internationale vrouwendag op 8 maart zendt TV5 Monde rond deze datum een aantal documentaires/films uit over sterke vrouwen:
Femmes - NL-Max-Quality
FRANCAIS-DES-PAYS-BAS-5X1-2
A l’occasion du 100ème anniversaire de la naissance de GEORGES BRASSENS (1921-1981), l’Association Français des Pays-Bas organise un ensemble d’évènements et d’hommages avec des artistes amateurs et professionnels tant néerlandais que français. Ces évènements, organisés tout au long de l’année 2021, sont tous accessibles en direct sur internet pour atteindre un large public francophone et francophile aux Pays-Bas.
Les prochains événements sont :
- Mardi 9 mars 20:00 - Présentation - Sylvain LELARGE : Georges BRASSENS « le chat qui s’en va tout seul »
- Dimanche 28 mars - Concert - « Brassens amoureux » – Torpedo Amsterdam
Tout le programme et les dates sont disponibles sur cette page : http://www.francaisdespaysbas.nl/archives/11266.
cdlclogo

Concours de la Chanson

Voor de liefhebbers hebben we goed nieuws.
Vanwege de huidige omstandigheden willen we jullie aankondigen dat het Concours de la Chanson Française dit jaar wéér niet door kan gaan. Dit vinden we heel jammer en daarom hebben wij het initiatief genomen om een ander evenement te organiseren:
“Les Vedettes du Concours de la Chanson Française”
We hebben een aantal deelnemers en laureaten van de vorige seizoenen uitgenodigd voor een optreden en ze vertellen ons hoe het verder met ze is vergaan sindsdien.
Dit vindt plaats op zondag 14 maart as om 17 uur met o.a.:
Britta Maria, Caroline Rutten, Davine, Diana van der Bent, Katell, Machteld van der Gaag, Marie Chaplet, Tess van der Zwet.

Een uurtje franse chansons via de zoom gepresenteerd voor onze vaste presentator: Bo van der Meulen.
Hoe kunt u zich inschrijven als publiek: Maak 6,- over op rekening NL73TRIO 0379263777, t.n.v. Tonnac Productions,
met als omschrijving uw mailadres, dan stuur ik u de link door van de zoom-sessie : “Les Vedettes du Concours de la Chanson”.

Neem een glaasje Franse wijn erbij, en het wordt genieten.
Zeg het voort!!!
banner_250x125-1 (1)