Onze docenten​

Saskia Leurink

Ik ben opgeleid als leraar basisonderwijs. Enige jaren geleden heb ik de overstap gemaakt naar het voortgezet onderwijs als docent Frans. De Franse taal is mijn grote passie!

Ik heb als au-pair in Parijs gewoond en net na de opening van het park in Disneyland Parijs gewerkt. Vaak ga ik terug naar deze stad; om mijn kennis op peil te houden en gewoon, omdat het een geweldige stad is!

Vijf jaar geleden ben ik gevraagd of ik les wou geven bij de Alliance Française. In het begin best spannend om aan volwassenen les te geven, maar ik heb er veel plezier in en krijg er energie van! In mijn lessen probeer ik de methode af te wisselen met Franse cultuur, chansons en actuele zaken. Ik geef les aan de onderbouw en hoop dit nog lange tijd te blijven doen!

Blandine Taal

 Ik ben in Frankrijk geboren en rond mijn 23ste naar Nederland verhuisd. Ik ben 2de-graads bevoegd en geef les op een middelbare school in het noorden van het land. Met veel plezier geef ik de conversatiecursussen op dinsdag ochtend en avond bij de Alliance Française. Heerlijk om met francofielen Frans te praten en de Franse cultuur uit te diepen. Elke les is anders, en alles is goed als er maar Frans gepraat wordt. Ik zoek constant naar nieuwe wegen om te bereiken dat  mijn cursisten steeds mee vertrouwen in het spreken krijgen!

Nathalie van der Werf- Lerouge

Ik woon in Deventer,  ik ben getrouwd en  moeder van 3 kinderen. Ik ben Française van geboorte en woon  inmiddels  meer dan 20 jaar in Nederland. Sinds 2005 ben ik werkzaam bij de Alliance Française. Ongeveer  8 jaar geleden ben ik begonnen  met de kindercursus Frans  voor  groep 8 van de basisschool bij verschillende scholen  in Deventer. Ik vind het  erg leuk om les te geven aan kinderen van die leeftijd.  In 2008 ben ik begonnen met lesgeven aan volwassenen (eerst bij de Volksuniversiteit) en sinds 2 jaar geef ik les bij de Alliance Française Deventer  aan volwassenen op verschillende niveaus. Dit doe ik met heel  veel plezier.

Iris Groot-Humme

Naast  het voortgezet onderwijs en het hoger beroepsonderwijs, heb ik  ook jaren les gegeven aan volwassenen, vaak ook bij de Alliance Française. Dit jaar start ik  met veel plezier bij de Alliance in Deventer. Mijn doel is altijd om met elkaar op een inspirerende wijze bezig te zijn met de Franse taal. Niet alleen met een leerboek, maar ook  met artikelen, chansons en natuurlijk het internet. Daar ligt Frankrijk en de Franse taal toch binnen ons handbereik.