Cursussen

Ons land telt 34 afdelingen waar ruim 10.000 mensen bij zijn betrokken. Er zijn circa 7.000 cursisten die Frans studeren, op allerlei niveaus, begeleid door 250 docenten, die opgeleid zijn in de Franse taal.

 

Taalcursussenmoi_je_parle_francais

Het niveau van de cursussen is ingedeeld volgens het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen. Er zijn cursussen op elk niveau, van  A1 tot en met C2.  Daarnaast zijn er cursussen voor speciale doelgroepen. De cursussen zijn vooral gericht op het vergroten van de spreekvaardigheid.

 

Naast normale groepslessen zijn privélessen mogelijk, maar ook “à la carte”, bijvoorbeeld voor bedrijven. Ook is het mogelijk om examen te doen (DELF/DALF). Om de vaardigheden in het Frans verder te vergroten, bieden de afdelingen tal van culturele activiteiten aan, waar u uw Frans kunt oefenen.

 

Voor een overzicht van de mogelijkheden bij u in de buurt, klikt u op de landkaart. Hierop kunt u zien waar de verschillende afdelingen van Alliance Française zich bevinden en kunt u een kijkje nemen op hun website voor meer informatie.

 

Het onderwijs wordt onder andere ondersteund door de Culturele Dienst van de Ambassade van Frankrijk.

 

repubique_francaise_min_affaires_etrangeres