Cultureel programma 2020 - 2021

Leden en cursisten hebben gratis toegang tot onze activiteiten, tenzij anders vermeld. Voor overige belangstellenden is de toegangsprijs in de meeste gevallen €7,50. Met de Carte Nationale, het bewijs van lidmaatschap, heeft u vaak ook gratis toegang tot activiteiten van andere Alliances in Nederland.

Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn en als de betreffende activiteit doorgaat, dient u zich aan
te melden via secr.coeuredezelande@afpb.nl. Zonder aanmelding heeft u geen toegang.

Het onderstaande programma is vanwege de coronamaatregelen helaas tot een nader te bepalen datum uitgesteld. We verheugen ons erop u weer te zien voor een gezellig samenzijn, maar veiligheid en gezondheid gaan voor.

Nos activités culturelles ont été reportées à une date ultérieure.
Même si nous avons très envie de vous revoir et partager un bon moment, priorité à la sécurité et à la santé de tous.

Uitgesteld tot latere datum

Amicitia, Schimmelpenninckstraat 14
Kloetinge

Lezing in het Nederlands

ASTERIX EN DE VROLIJKE WETENSCHAP door Jaap Toorenaar

Vrolijke lezing door Jaap Toorenaar over alle verstopte grappen in de strips van Astérix en Obélix. Hij gaat steeds uit van het Franse origineel en onderzoekt of de vele woordgrappen wel vertaalbaar zijn. Daarbij komen briljante vondsten én blunders aan de orde.

Voor wie Astérix, le Tour de Gaulle in het Frans heeft, is het leuk om dat van tevoren nogmaals door te lezen.

Uitgesteld tot latere datum

Conférence en français

LA PÂTISSERIE par Maître Nicolas

La France a les meilleurs chefs pâtissiers et la pâtisserie française est peut-être la meilleure du monde. Elle est une culture en soi. L’identité de la pâtisserie néerlandaise est différente. Nicolas, pâtissier et chocolatier français, nous parlera de son métier tout en créant un chef-d’œuvre.

 Frankrijk heeft de beste banketbakkers ter wereld en de Franse patisserie is misschien wel de beste ter wereld. Frans gebak is een cultuur op zich. Er zijn goede banketbakkers in Nederland, maar de identiteit van ons gebak is anders. De Franse pâtissier/chocolatier Nicolas vertelt over zijn werk en maakt tegelijkertijd een kunstwerk.

Uitgesteld tot latere datum

Films Nederlands ondertiteld

FRANSE FILM

De film wordt geselecteerd en ingeleid door Wim Millenaar, juryvoorzitter van «Vive le Cinéma ».

Uitgesteld tot latere datum

Conférence en français

MON ÎLE de LA RÉUNION par Monelle Gonneau

Un paradis tropical avec des volcans, des paysages de montagne spectaculaires, de belles vallées verdoyantes et une flore tropicale exubérante combinée à un littoral sauvage. Voilà La Réunion.
Mais comment se déroule la vie quotidienne dans cette partie de la France ?
Monelle Gonneau, née et grandie sur La Réunion, parle avec passion de « son » île. Avec amuse-gueule et dégustation.

Een tropisch paradijs met vulkanen, spectaculaire berglandschappen, prachtige groene valleien en een weelderige tropische plantengroei in combinatie met een ruige kustlijn. Dat is La Réunion.
Maar hoe verloopt het dagelijks leven in dat deel van Frankrijk? Wat is de geschiedenis ervan? Monelle Gonneau, die er geboren en getogen is vertelt met passie over “haar” eiland. Met een hapje en een drankje.