Chers membres,

Na drie jaar zijn wij zeer verheugd u een driedaagse reis naar Parijs te kunnen aanbieden. Zoals al vermeld in ons culturele programma staat deze reis gepland op vrijdag 21 t/m zondag 23 april 2023. Het thema is: Les villages de Paris. Deze reis wordt begeleid door onze eigen docent(en) en Nederlandstalige Parijse stadsgidsen.

Wij hebben voor u het volgende programma gemaakt :

Dag 1 Vertrek om 8.00 uur vanaf het Schoolakkerplein (Ginneken, Breda) richting het hotel Ibis Paris Alésia Montparnasse, aan de zuidkant van de stad. Met metrohaltes in de buurt ligt dit hotel in een rustige, gezellige wijk. De uitgaanswijk Montparnasse met zijn beroemde brasseries, theaters en bioscopen ligt op loopafstand. De middag en avond zijn ter vrije besteding. Voor ideeën kunt u altijd terecht bij één van de docenten/gidsen.

Dag 2 Na het ontbijt om 9.30 uur verzamelen in de lobby van het hotel voor de excursies. Van tevoren heeft u zich al opgegeven voor de verschillende mogelijke excursies en de planning hiervan is dan al bekend gemaakt. Excursies worden zowel zaterdag als zondagochtend aangeboden en doorgang hangt af van het aantal deelnemers.

Dag 3 Om 9.00 uur koffers laden in de bus en vervolgens om 9.15 uur verzamelen in de lobby van het hotel voor de excursies. Vertrek naar Nederland om 15.00 uur.

Uiteraard kunt u de stad geheel op eigen gelegenheid bezoeken, maar voor de mensen die graag deel willen nemen aan de excursies volgt hieronder een beschrijving.

Faubourgs

In 1860 vindt in Parijs de annexatie plaats van wijken rondom de toenmalige grens van de stad. Deze zogeheten faubourgs worden door meneer Haussmann bij de stad Parijs getrokken. Als je goed kijkt, dan kun je vaak nog de sporen vinden van de oude dorpjes die het ooit zijn geweest. Sommige kernen zijn al in de Middeleeuwen ontstaan.

Dit weekend nemen wij u graag mee op ontdekkingstocht door deze wijken van Parijs op zoek naar de historie en de levendigheid van deze voormalige dorpen.

Excursie 1 : pal naast de wijk Montparnasse aan de zuidkant van de stad en dichtbij ons hotel ligt het voormalige dorpje Gentilly.  Deze excursie leidt ons langs de belangrijkste plekken in de wijk. We willen natuurlijk niet te veel verklappen, maar dat u  over de Butte aux Cailles zult lopen, daar kunt u vast van uitgaan. Tijdens de wandeling zullen wij als leidraad het voormalige riviertje de Bièvre volgen.

Attentie: deze wandeling kent een stijging, omdat we over de heuvel van Cailles zullen lopen.

Excursie 2 : In het Noordoosten van de stad bevinden zich de wijken Belleville en Ménilmontant. Het programma Chansons liet ons genieten van het uitzicht over de stad vanaf het Parc de Belleville. Voordat het in 1860 door Parijs geannexeerd werd, kwam men hier bijeen in de vele cabarets, guingettes en bals. De dichtbij gelegen heuvel van Montmartre werd bekender, maar dat maakt de voormalige dorpjes Belleville en Ménilmontant niet onbeminnelijker. Per slot van rekening is Edith Piaf hier geboren en heeft Charles Trenet over Ménilmontant gezongen.

Attentie: Deze wandeling kent hoogteverschillen en u zult af en toe wat moeten klimmen maar ook dalen.

Excursie 3 : Ook aan de westkant van Parijs bevonden zich vòòr de annexatie twee dorpskernen. Vaak zijn oude kerkjes hier nog getuigen van. Zowel Passy als Auteuil beschikken nog over deze dorpskerken. Vanwege de landelijkheid van deze dorpen zullen aan deze westkant nog terreinen beschikbaar zijn voor beroemde architecten om op te bouwen. Te denken valt dan aan Le Corbusier, Mallet-Stevens en Hector Guimard.

Excursies 1 en 3 worden zowel op zaterdag- als zondagochtend aangeboden.

Excursie 2 vindt plaats op zaterdagmiddag.


Kosten

* Vervoer, verblijf (incl. ontbijt) op basis van een 2-persoonskamer    € 225,00 p.p.

* Vervoer, verblijf (incl. ontbijt) op basis van een 1 persoonskamer    € 315,00 p.p.


Bij de reissom is inbegrepen :

 • vervoer per luxe touringcar heen- en terugreis en ter plekke.
 • 2 nachten verblijf hotel*** op basis van logies en ontbijt
 • excursies zoals hierboven beschreven 1 t/m 3
 • mogelijkheid om koffie/ thee/ water in de bus te gebruiken à € 1,50


Niet inbegrepen :

 • lunch, diners, drankjes
 • openbaar vervoer


Belangrijk

 • Inschrijven kan t/m dinsdag 24 januari.
 • Bovenstaand programma is geheel onder voorbehoud. Wij zullen er alles aan doen om het uit te voeren zoals hierboven vermeld, maar zullen ons ook moeten houden aan rijtijden, openingstijden en rekening moeten houden met de weersomstandigheden en onvoorziene omstandigheden.
 • Vergeet u s.v.p. niet uw identiteitsbewijs (ID-kaart of paspoort), zorgpasje en reisverzekeringspapieren mee te nemen.
 • De Alliance Française Breda aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade, verlies of letsel van welke aard dan ook. Elke deelnemer/ deelneemster aan reizen van de Alliance Française Breda dient zelf een ziektekosten- en reisverzekering af te sluiten met de door hem/ haar gewenste dekking van alle mogelijke materiële, immateriële en gezondheidsschade, zodat de Alliance Française Breda altijd gevrijwaard blijft.
 • Kosteloos annuleren van deze reis is niet mogelijk, aangezien de AF Breda ook verplichtingen aangaat. Zoals al eerder aangegeven dienen deelnemers zelf een annuleringsverzekering af te sluiten. Deelname aan de reis is pas mogelijk na volledige betaling van de verschuldigde reissom. De inschrijving verloopt in volgorde van binnenkomst van de betalingen.


Aanmelden

Wilt u ook meegaan? Klik dan hier om u aan te melden én te betalen. Let op: u kunt zich uiterlijk op 24 januari inschrijven!

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *