C'est la rentrée!

c-est-la-rentree-1_5658193
La rentrée is in Frankrijk een begrip. Het betekent dat je na de vakantie weer naar school of naar het werk gaat. Bij de Alliance Française Apeldoorn betekent de rentrée dat u op verschillende niveaus allerlei cursussen kunt gaan volgen!

Taalcursussen

Intakeavonden

Wij organiseren taalcursussen op verschillende niveaus van beginners tot (ver)gevorderden.
Er zijn ook conversatiecursussen op B en C niveau.

Dans un cours de conversation, on parle bien sûr beaucoup du monde qui nous entoure, on parle aussi de soi, on partage un peu de soi-même avec le groupe et, enfin, on peut parler, juste pour s’amuser! 
De intakeavonden zijn op dinsdag 6 en maandag 12 september van 19.00 -21.00 uur in de Stolp, Violierenplein 101, 7329 DR Apeldoorn.

De intakeavond is voornamelijk bedoeld voor nieuwe cursisten die nog niet precies weten welk niveau zij hebben of welke cursus zij willen volgen.
pexels-shvets-production-8417203

Ateliers

Daarnaast bieden wij verschillende ateliers aan. Dit zijn korte workshops waarbij verschillende onderwerpen worden behandeld.
Atelier Prononcation
Nieuw: Atelier Prononciation.

Dit is een strippenkaart voor zes keer om uw uitspraak te verbeteren.

Het atelier Prononciation (=Uitspraak) is op aanvraag.

Elke keer zal het atelier maximaal 1/2 uur – 3/4 uur duren; de groep zal niet groter zijn dan 2 – 3 personen.
Atelier Cuisine
De Atelier Cuisine zal zowel in de Nederlandse taal als in de Franse taal worden gegeven bij voldoende belangstelling. Er is maximaal plaats voor zes personen. 
De Atelier Cuisine van 14 oktober 2022 met als thema Le Maroc is reeds volgeboekt.

Er zijn nog vele plaatsen beschikbaar voor de Atelier Cuisine van 09 december 2022 en van 16 december 2022. 
Atelier de Lecture
Le niveau B1 minimum est requis pour pouvoir participer aux ateliers Lecture.

Livre: Nymphéas noirs de Michel Bussi,

Les dates:
  • 06/10/2022
  • 24/11/2022
  • 12/01/2023
  • 23/02/2022
  • 13/04/2023
  • 01/06/202

Privélessen

Alliance Française Apeldoorn kan ook privélessen (incl. conversatie) op elk gewenst niveau aan particulieren of in kleine groepjes verzorgen, ook bijlessen en examentraining voor middelbare scholieren. Raadpleeg onze website voor de cursussen, prijzen en inschrijving.

Culturele avonden

Wij hebben natuurlijk weer voor het komende seizoen een cultureel programma samengesteld. Op onze website (https://www.alliance-francaise.nl/apeldoorn/evenementen/cultureel-programma/) vindt u een overzicht van alle culturele avonden. Op 16 april 2023 organiseren wij samen met Alliance Deventer en Zutphen een culturele middag met een optreden van Caroline Rutten, winnares van het Concours de la Chanson 2019.

Algemene ledenvergadering

Algemene LedenVergadering op woensdag 19 oktober om 19.00 uur
Het is belangrijk dat alle leden bij deze vergadering aanwezig zijn. Tijdens deze vergadering moet het besluit genomen worden om per 1 juli 2023 met AF Deventer en Zutphen een AF Stedendriehoek te vormen. Wanneer het vereiste aantal leden niet gehaald wordt, worden alle andere vergaderonderwerpen afgehandeld. Er wordt een nieuwe ALV om 19.45 uur georganiseerd, waarin alleen het onderwerp Besluit AF Stedendriehoek aan de orde komt.

Wordt u ook Ami?

pexels-photo-11217203
Hebt u ook zoveel zin om weer naar Frankrijk op vakantie te gaan en wilt u zich hierop voorbereiden of wilt u de Franse sfeer ook in Apeldoorn beleven? 
U bent van harte welkom om lid te worden van Alliance Française Apeldoorn. Wij noemen u “Ami” omdat u vriend wordt van onze vereniging.
De Alliance Française Apeldoorn is een vereniging die als doel heeft het bevorderen van de belangstelling voor en de kennis van de Franse taal en cultuur.

Ami worden van de Alliance Française Apeldoorn is heel eenvoudig. U vult het inschrijfformulier op onze website in (Wordt u ook Ami? – Alliance Française Apeldoorn (alliance-francaise.nl). De contributie bedraagt slechts €30,- per persoon per jaar, of €45,- per paar per jaar.
  • Als lid krijgt u 15 euro korting op een taal- of conversatiecursus.
  • Met het lidmaatschap krijgt u (meestal) gratis toegang tot alle culturele activiteiten van de Alliance Française Apeldoorn en ook tot de activiteiten van de overige 33 Alliances Françaises in Nederland.
  • Alle leden ontvangen de maandelijkse Nieuwsbrief met een overzicht van allerlei Franse culturele activiteiten in Apeldoorn en omgeving.
  • Als lid kunt bovendien gratis gebruik maken van de digitale multimedia bibliotheek Culturethèque met toegang tot meer dan 3000 Franstalige kranten, tijdschriften, muziek, films, podcasts, etc.
Als bewijs van lidmaatschap ontvangt u de Carte Nationale, die u (bijna altijd) gratis toegang geeft tot alle door de Alliance Française georganiseerde activiteiten in binnen- en buitenland.
.
Email Marketing Powered by MailPoet