Nieuwsbrief

22 maart 2023 in Bergen –Cinebergen - Film Mon Crime

Komedie van de bekende Franse regisseur François Ozon

De Alliance Française Alkmaar zocht al langer naar het versterken van de culturele link met onze achterban. Chansons, films, gastronomie, musea zijn voor de liefhebbers van de Franse taal en cultuuronderdeel van het genieten.

Gelukkig zijn we met Cinebergen erin geslaagd om een fantastische samenwerking te realiseren. Cinebergen en de AF Alkmaar presenteren met trots maandelijkse een Franse film met introductie vooraf door Pierre Drouot, filmdocent/filosoof.

Voorlopig starten we in de maanden maart, april en mei en in de zomermaanden willen we evalueren om daarna maandelijks in de winter door te gaan.

Inloop 09:30, start inleiding 09.45 | pauze en daarna start film 10.30

Na afloop vindt een nagesprek plaats in de zaal.

Reserveren op de website van Cinebergen.

Normaal tarief; introductie en nagesprek inbegrepen; Film Nederlands ondertiteld. Inleiding en nagesprek Frans/Nederlands.

 

 

François Ozon (Parijs, 15 november 1967) is een Frans filmregisseur en scenarioschrijver.

Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste Franse filmmakers van de moderne tijd. Zijn films worden gekenmerkt door esthetische schoonheid, scherpe satirische humor en een openhartige kijk op de menselijke seksualiteit. Terugkerende thema’s in zijn films zijn vriendschap, seksuele identiteit, andere percepties van de werkelijkheid, vergankelijkheid en dood.