Franse films

Graag brengen we je op de hoogte van de films die er vertoont worden in Zutphen en de regio. 
Onder het aanbod van Luxor Theater vindt je het andere theaters in de omgeving. Door op de afbeelding te klikken, ga je naar de website.

Filmaanbod Luxor Theater

Antoinette dans les Cévennes

Regisseur: Caroline Vignal

Duur: 97 min.

Voorstellingen: 

Donderdag 19 november 15.00 uur
Vrijdag 20 november 18.30 uur
Zaterdag 21 november 18.30 uur
Zondag 22 november 20.00 uur
Dinsdag 24 november 15.00 uur

Uitsluitend online verkoop

Antoinette dans les Cévennes is een zonnige, Franse komedie met een glansrol voor Laure Calamy (Dix Pour Cent). In de prachtige bergen komt Antoinette zichzelf tegen. Herkenbaar, wrang en hilarisch tegelijk. Antoinette is een schooljuf die uitkijkt naar de geplande romantische week met haar geheime minnaar Vladimir. Hij laat het echter plotseling afweten omdat zijn vrouw een wandelvakantie heeft geboekt in het nationaal park van de Cevennen in Zuid-Frankrijk. Antoinette denkt niet lang na en besluit haar geliefde achterna te reizen. Onvoorbereid op een wandeltocht gaan is echter niet zo verstandig. Maar wel aanleiding tot mooie ontmoetingen, lekker eten en schitterende natuur. Een hoofdrol in de film is weggelegd voor Patrick, de koppige ezel die Antoinette vergezelt op haar bijzondere avontuur. Antoinette dans les Cévennes maakte deel uit van de officiële selectie van Cannes 2020.

Police

Regisseur: Anne Fontaine

Duur: 98 min.

Voorstellingen: 
Donderdag 19 november 20.00 uur
Zaterdag 21 november 21.00 uur
Maandag 23 november 15.00 uur
Dinsdag 24 november 20.00 uur

Uitsluitend online verkoop

Drie politieagenten moeten een Tadzjiek van het asielcentrum naar de luchthaven brengen. De deportatie kan hem in levensgevaar brengen. Wat nu? Met Omar Sy en Virginie Efira.

De Parijse agenten Aristide en Virginie delen niet alleen een heimelijke liefdesaffaire, maar deze lange nacht ook een politieauto met hun collega Erik.
Met de ongewone opdracht om asielzoeker Asomidin Tohirov weg te brengen zodat hij kan worden uitgezet naar Tadsjikistan, zijn ze onderweg naar vliegveld Charles de Gaulle. 
Hun persoonlijke beslommeringen thuis en de terugkerende menselijke misère waar ze dagelijks mee te maken hebben in hun politiewerk maken de sfeer in de auto soms behoorlijk gespannen. Zittend op de achterbank naast de angstige Tohirov – die enkel het Tadzjieks machtig is – komt Virginie tot het besef dat ze zijn leven in gevaar brengen door hem terug te sturen. Ze neemt Aristide en Erik mee in haar dilemma en het dringt tot hen door dat Tohirov’s lot in hun handen ligt. 

De Franse filmmaker Anne Fontaine (Les Innocentes, Coco Avant Chanel) bewerkte het script samen met Claire Barré aan de hand van Hugo Boris’ in Frankrijk goed ontvangen roman Police (2016). Met haar scherpe gevoel voor essentie en effectieve mise-en-scène maakte ze een aangrijpende policier in sociaal-realistische sfeer, verteld vanuit verschillende perspectieven en zonder dat er een schot gelost wordt. 

De hoofdrollen zijn voor Virginie Efira (Elle), Omar Sy (Intouchables), Grégory Gadebois (J’accuse) en Payman Maadi (A Separation).

Les Misérables

Regisseur: Ladj Ly  

Duur: 105 min.

Voorstellingen: 
Vrijdag 20 november 21.00 uur
Zaterdag 21 november 15.00 uur

Uitsluitend online verkoop

Stéphane, nog maar net verhuisd van Cherbourg naar Parijs, komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement.
Hij ontmoet er zijn nieuwe collega’s en ervaren agenten Chris en Gwada. Al snel ontdekt Stéphane de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk. Wanneer ze tijdens een interventie de controle dreigen te verliezen, filmt een drone hun kleinste daden en acties…

Un homme et une femme

Regisseur: Claude Lelouch 

Duur: 102 min.

Voorstellingen: 
Vrijdag 20 november 15.00 uur
Maandag 23 november 20.00 uur

Uitsluitend online verkoop

Zeg Jean-Louis Trintignant, zeg Anouk Aimée en je hebt het over twee iconen van de Franse film. Ruim vijftig jaar geleden vormden ze een hartstochtelijk liefdespaar in Claude Lelouchs klassieker Un homme et une femme (1966).

De film is onlangs gerestaureerd en weer te zien in de bioscoop. Winnaar van de Gouden Palm (Beste film Cannes Filmfestival) en twee Oscars (Beste scenario, Beste buitenlandse film).
De restauratie werd gedaan door filmlaboratorium Eclair vanaf het originele zwartwit- en kleuren-negatief (35mm), onder supervisie van Claude Lelouch.

IJzersterk liefdesdrama, dat dit jaar een vervolg kreeg in Les plus belles Années d’une Vie.

Andere aanbieders in de regio