Cultuur en agenda

Activités Culturelles - Culturele activiteiten

Trois Femmes
zondag 16 februari 2020 15:00 uur Gashouder Dedemsvaart

In een sprankelende mix van taal en muziek worden we meegevoerd naar Frankrijk. Drie bijzondere verhalen worden afgewisseld door prachtige Franse chansons op accordeon begeleid. Door Floor Stappers, Nelleke Hallie en Thea Rijsewijk. Gebaseerd op teksten van Guy de Maupassant, Colette en Roger Tinier. Het wordt een heerlijke middag in 100% Franse sfeer! Gratis met uw Carte Nationale.
Meer info op http://www.gashouderdedemsvaart

Gerard Alderliefste – Une Belle Histoire –
vrijdag 14 februari 2020 in Theater Hofpoort Coevorden

Gerard Alderliefste brengt dit jaar in een achtsmansbezettng het Franse chanson. Kom kijken hoe er nu een nieuw, energiek en supermuzikaal gezelschap is ontstaan, dat Franse hits weer nieuw leven inblaast. U waant zich op en dorpsplein in Frankrijk waar Gerard samen met zijn vrienden en met u het Franse chanson viert. Omdat het Valentijnsdag is. serveert de Hofpoort in de pauze een heerlijk glas wijn met stokbrood en kaas.
Via de Alliance Française krijgt u korting op uw toegangskaarten.

Charlotte Haesen met het Tobalita strijkkwartet 
– Café des Chansons –
vrijdag 28 februari 2020 in de Stoomfabriek in Dalfsen

Café des Chansons bezorgt bij jong en oud kippenvel.
De unieke combinatie van Charlotte Haesen en het Tobalita Strijkkwartet brengt schitterend Frans repertoire, vol klassiekers van Barbara Gainsbourg, Brel en Piaf in eigenzinnige interpretaties, maar ook eigen werk van Charlotte Haesen passeert de revue.
Het samenspel tussen de jazz zangeres Charlotte en het klassiek strijkkwartet Tobalita klinkt homogeen en het sprankelt. Als twee danspartners van verschillende disciplines vliegen ze van chansons naar chansons met zekere onbevangenheid.  kaarten