Franstalige DVD's

Au bout des doigts

De 20-jarige Mathieu Malinski is een getalenteerde pianist, maar zijn liefde voor de muziek houdt hij voor zijn omgeving geheim. Hij waakt over zijn broertje David en helpt zijn moeder die haar tijd moet verdelen over verschillende banen sinds zijn vader hen in de steek liet. Wanneer Mathieu in aanraking komt met de politie krijgt hij hulp van Pierre, het hoofd van het conservatorium. In ruil daarvoor moet Mathieu een taakstraf uitvoeren in het conservatorium. Pierre ziet echter al snel hoe getalenteerd Mathieu is en heeft grotere plannen voor hem in het vizier…

Celle que vous croyez

Frans drama (2019) van Safy Nebbou met Juliette Binoche (Clouds of Sils Maria), Nicole Garcia (38 témoins) en Francois Civil. Als de jonge minnaar van een gescheiden vijftiger en succesvolle docente hun relatie verbreekt, gaat ze hem online in de gaten houden, door zich als iemand anders voor te doen. Zo komt ze in contact met zijn vriend en ze vallen, virtueel, als een blok voor elkaar.

La dernière folie de Claire Darling

Frans komisch drama uit 2019 van regisseur Julie Bertuccelli (1968) met Catherine Deneuve als Claire, Chiara Mastroianni als haar dochter Marie en Johan Leysen (Gluckauf) als pastoor. De rijke oude Claire meent gedroomd te hebben dat ze dood zal gaan en besluit daarom al haar mooie spullen in de tuin te zetten om te verkopen. Er is veel belangstelling voor de laaggeprijsde antiekstukken. Bij Claire roept dit allerlei herinneringen op aan  haar leven. Dochter Marie, met wie Claire weinig contact heeft, wordt gewaarschuwd. Ze probeert de verkoop te stoppen en erachter te komen wat haar moeder bezielt. Ruud Vos (Filmtotaal 1-5-’19): ‘niet alleen Claires gedachten worden zichtbaar gemaakt. Ook Marie en zelfs de veel minder belangrijke Martine zien zichzelf elk ineens als kind het beeld in wandelen. Het geheel voelt daardoor een stukje warriger aan. (…) al baart Claire Darling niet bijzonder veel opzien, de film is uiterst sympathiek.’ (3 sterren) Met een verrassende ontknoping. César Award voor de beste eerste hoofdfilm.

Nos Batailles

Olivier (Duris) is teamleider in een distributiecentrum. Hij zet zich actief in voor de vakbond en staat dag en nacht klaar voor al zijn collega’s. Thuis zorgt zijn vrouw Laura voor hun twee jonge kinderen. Wanneer zij opeens verdwijnt zonder verklaring of afscheid, moet Oliver zijn veeleisende baan en de zorg voor zijn kinderen op zich nemen. Niet wetende of zijn vrouw ooit nog terug zal keren, probeert Olivier ondanks het gemis een nieuw evenwicht te vinden.