Franse taal en cultuur

Alliance Française Maastricht

Bienvenue

Bij de Alliance Française Maastricht kunt u een cursus Frans volgen op elk niveau. Onze cursussen zijn er voor iedereen, van beginners tot gevorderden. 

Wilt u ook meer weten over Franse cultuur, geschiedenis en actualiteit, dan vormen de culturele avonden een aangename aanvulling op de lessen. Wij organiseren lezingen, film- en muziekavonden en excursies. Maandelijks is er een  Café français wat een goede gelegenheid is om samen ongedwongen Frans te spreken. Daarmee brengt de Alliance Française Maastricht de Franse taal en cultuur in Maastricht en omstreken.

Binnenkort

Café français online

Woensdag 26 augustus / 20.00 uur

Café français online betekent dat we toch met elkaar Frans kunnen praten, maar dan anders. U hoeft de deur niet uit en u ziet elkaar en praat via uw computer. We wisselen met kleine groepjes, zodat u steeds andere gesprekspartners hebt.

Wat u nodig heeft is een pc, laptop of tablet met speakers (of oortjes), een camera en een microfoon en goed werkend internet.

Wat moet u doen om mee te doen?
Meldt u zich aan per e-mail: maastricht@afpb.nl

U ontvangt vervolgens op woensdag 26 augustus een link. Als u die avond vanaf 19.45 uur op de link klikt, wordt de browser geopend waarmee u toegang krijgt tot de videobijeenkomst. We stellen de bijeenkomst 15 minuten eerder open om eventuele praktische vragen te beantwoorden.

Let op: het is een café français, dus de voertaal is Frans!

U dient zelf voor versnaperingen en het juiste cafégevoel te zorgen 😉

Cursussen Frans online

Wie een van onze cursussen met succes wil volgen, dient in de juiste groep te worden geplaatst. Om die groep te kunnen bepalen, worden online info-avonden georganiseerd.

Op maandag 7 + maandag 14 september 2020 vinden de info-avonden online plaats tussen 18.30 en 20.30 uur. Iedere belangstellende krijgt een kort gesprek met een van onze docenten via de telefoon, beeldbellen of videosessie. Op basis hiervan wordt bepaald welke groep de meest geschikte is.

Wat kunt u bij ons verwachten?

Franse taalcursus

Frans voor elk niveau van beginnerscursussen tot conversatiecursussen.

Cultureel Programma

Een serie boeiende conférences van de Alliance Française Maestricht.

Café français

Café français voor iedereen die graag Frans wil spreken in een ontspannen sfeer.

Onze partners