Franse taal en cultuur

Alliance Française Maastricht

Komende activiteiten

Dinsdag 11 februari: Presentatie en rondleiding: de romaanse kapitelen van de Onze Lieve Vrouwebasiliek door Dr. Régis de la Haye

Woensdag 19 februari: Café français 

Bienvenue

Bij de Alliance Française Maastricht kunt u een cursus Frans volgen op elk niveau. Onze cursussen zijn er voor iedereen, van beginners tot gevorderden. 
Wilt u ook meer weten over Franse cultuur, geschiedenis en actualiteit, dan vormen de culturele avonden een aangename aanvulling op de lessen. Wij organiseren lezingen, film- en muziekavonden en excursies. Maandelijks is er een  Café français wat een goede gelegenheid is om samen ongedwongen Frans te spreken. Daarmee brengt de Alliance Française Maastricht de Franse taal en cultuur in Maastricht en omstreken.

Binnenkort

kooromgang OLV

Presentatie en rondleiding: de romaanse kapitelen van de Onze Lieve Vrouwebasiliek door Dr. Régis de la Haye
De kooromgang van de Onze Lieve Vrouwebasiliek in Maastricht kan zich meten met de topstukken van romaanse beeldhouwkunst in Frankrijk. Bijzonder is dat de kooromgang (de mooiste kooromgang van West-Europa) intact is gebleven. De kooromgang heeft 20 kapitelen en 10 kapitelen op de bovengalerij met Bijbelse en symbolische onderwerpen.

Dinsdag 11 februari • 20.00 uur • Onze Lieve Vrouwebasiliek
Toegang: € 10,-  / Amis Alliance Française gratis

Handen

Café français
Gedurende enkele uren met veel plezier en voldoening in het Frans converseren over allerlei onderwerpen: car une langue, ça se soigne ! 

Deelname is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Woensdag 19 februari • 20.00 uur • Café Louis

Se préparer au DELF B2 ?

L’Alliance française Maastricht offre un cours à partir du début mars 2020 qui prépare à l’examen DELF B2. Ce cours consiste de 10 leçons interactives de 90 minutes. Le DELF est un diplôme officiel français certifiant les niveaux de langues en français (comparable au Goethe pour l’allemand et le Cambridge pour l’anglais). Le niveau B2 est souvent requis pour un séjour en pays francophone (soit pour les études, soit pour le travail).

Wat kunt u bij ons verwachten?

Franse taalcursus

Frans voor elk niveau van beginnerscursussen tot conversatiecursussen.

Cultureel Programma

Een serie boeiende conférences van de Alliance Française Maestricht.

Café français

Café français voor iedereen die graag Frans wil spreken in een ontspannen sfeer.