Franse taal en cultuur

Alliance Française Maastricht

Bienvenue

Bij de Alliance Française Maastricht kunt u een cursus Frans volgen op elk niveau. Onze cursussen zijn er voor iedereen, van beginners tot gevorderden. 

Wilt u ook meer weten over Franse cultuur, geschiedenis en actualiteit, dan vormen de culturele avonden een aangename aanvulling op de lessen. Wij organiseren lezingen, film- en muziekavonden en excursies. Maandelijks is er een  Café français wat een goede gelegenheid is om samen ongedwongen Frans te spreken. Daarmee brengt de Alliance Française Maastricht de Franse taal en cultuur in Maastricht en omstreken.

Binnenkort

Pubquiz online – woensdag 17 juni om 20.00 uur

De pubquiz die we elk jaar in juni tijdens het café français houden, doen we nu online thuis. Ook deze pubquiz test uw kennis over Frankrijk, de Franse taal en cultuur. In kleine groepjes van 3 worden meerkeuzevragen beantwoord en daarna met de hele groep besproken. Wat u nodig heeft is een pc, laptop of tablet met speakers (of oortjes), een camera en een microfoon en goed werkend internet.

Controleer de werking van uw camera alvast via: https://webcamtests.com/. Klik op de “Test my cam”-knop en wacht tot de test compleet is.

Controleer de werking van uw microfoon alvast via: https://www.onlinemictest.com/. Klik op de play-knop. De microfoon werkt als de lijn beweegt terwijl u praat.

Wat moet u doen om mee te doen?
Meld u zich aan per e-mail: maastricht@afpb.nl

U ontvangt vervolgens op woensdag 17 juni een link. Als u op 17 juni vanaf 19.50 uur op de link klikt, wordt de browser geopend waarmee u toegang krijgt tot de videobijeenkomst. We stellen de bijeenkomst 10 minuten eerder open om eventuele praktische vragen te beantwoorden.

Let op: het is een café français, dus de voertaal is Frans!

U dient zelf voor versnaperingen en het juiste cafégevoel te zorgen 😉

Offre spéciale Culturethèque

Magazines, romans, bandes-dessinées, albums, documentaires, films, tous ces contenus sont sur Culturethèque !

Accéder gratuitement à l’intégralité de la bibliothèque en ligne jusqu’au 30 mai.

Wat kunt u bij ons verwachten?

Franse taalcursus

Frans voor elk niveau van beginnerscursussen tot conversatiecursussen.

Cultureel Programma

Een serie boeiende conférences van de Alliance Française Maestricht.

Café français

Café français voor iedereen die graag Frans wil spreken in een ontspannen sfeer.

Onze partners