Franse taal en cultuur

Alliance Française Maastricht

Bienvenue

Bij de Alliance Française Maastricht kunt u een cursus Frans volgen op elk niveau. Onze cursussen zijn er voor iedereen, van beginners tot gevorderden. 

Wilt u ook meer weten over Franse cultuur, geschiedenis en actualiteit, dan vormen de culturele avonden een aangename aanvulling op de lessen. Wij organiseren lezingen, film- en muziekavonden en excursies. Maandelijks is er een  Café français wat een goede gelegenheid is om samen ongedwongen Frans te spreken. Daarmee brengt de Alliance Française Maastricht de Franse taal en cultuur in Maastricht en omstreken.

Binnenkort

aRT NOUVEAU 1

Geannuleerd vanwege het coronavirus

Lezing Art Nouveau door Prof. dr. Nico Nelissen

Aan de hand van boeiend beeldmateriaal zal Prof. Nelissen ingaan op wat de Art Nouveau in de architectuur zo bijzonder maakt, wat de markante karakteristieken ervan zijn, welke belangrijke vertegenwoordigers deze stroming heeft gekend en hoe er tegenwoordig over geoordeeld wordt. Het wordt een boeiende virtuele tocht langs panden die allemaal een bezoek waard zijn.

Woensdag 22 april • 20.00 uur • Boekhandel Dominicanen
Toegang: € 10,-  / Amis Alliance Française gratis

Geannuleerd CF

Café français geannuleerd

Vanwege het coronavirus wordt het café français van woensdag 15 april geannuleerd.

Lessen op afstand vanwege het coronavirus

Zoals u ongetwijfeld gemerkt heeft, worden momenteel veel onderwijsactiviteiten opgeschort in verband met het coronavirus. Ook de cursussen van de Alliance française de Maestricht worden inmiddels op afstand gegeven. Er zijn dus geen lessen Frans op de maandagavond op de locatie Hotelschool (16-23-30 maart en 6 april).

Norbert Bonenkamp, Président de l’Alliance Française de Maestricht
Jos Joskin, Directeur des cours   

——–Version française——–

Vous aurez sans doute appris que l’enseignement supérieur aux Pays-Bas ferme ses portes. Les cours de l’Alliance française de Maestricht ont été annulés, ce qui veut dire qu’il n’y aura pas cours les lundis 16, 23, 30 mars et 6 avril. 

Norbert Bonenkamp, Président
Jos Joskin, Directeur des cours

Wat kunt u bij ons verwachten?

Franse taalcursus

Frans voor elk niveau van beginnerscursussen tot conversatiecursussen.

Cultureel Programma

Een serie boeiende conférences van de Alliance Française Maestricht.

Café français

Café français voor iedereen die graag Frans wil spreken in een ontspannen sfeer.

Onze partners