Het volgende cursusjaar begint op 21 september 2020!

Alliance Française Kennemerland

28 juni 2020

Mededeling van het bestuur

Meer versoepeling van de maatregelen, maar 1,5 m afstand blijft de norm.

Zoals u misschien weet hebben we na de versoepeling van de richtlijnen per 1 juni alles op alles gezet om inhaallessen te kunnen aanbieden. En dat is gelukt! Al onze cursusgroepjes hebben inhaallessen of online lessen gekregen. Daar zijn we blij mee en we hopen dat u als cursist, ondanks het ongewone van de situatie, met plezier de inhaallessen heeft gevolgd, dat u  de smaak weer te pakken heeft en het komende seizoen met de cursus wilt doorgaan.

Er wordt al hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het komende cursusjaar. Juist vanwege de 1,5 m afstand, en de eisen die wij daardoor moeten stellen aan de cursusruimtes, is het voor ons extra belangrijk om tijdig te weten op hoeveel cursisten wij mogen rekenen. Wij verzoeken elke cursist(e)  dan ook met klem om uw docente zo spoedig mogelijk te laten weten of u wel of niet doorgaat met de cursus.

Bent u geen cursist maar overweegt u Frans te gaan leren of uw Frans te verbeteren? Dan is dit misschien het moment: nu uitstapjes, museum- en theaterbezoek (minder bezoekers) ook aan regels zijn gebonden is het misschien heel leuk om van september tot april elke week een leerzame en gezellige avond te hebben terwijl u Frans leert of uw kennis ophaalt en verbetert. Interesse of vragen? Neemt u dan contact op met onze cursuscoördinator: Lucia Weve:  cursus.kennemerland@afpb.nl  of tel. 06-42972165.

Namens ons gehele team wens ik u een fijne zomer en graag tot ziens in september!

Helena Fellinga,

Vicevoorzitter Alliance Française Kennemerland

Op 21 september 2020 begint ons nieuwe cursusjaar!

Wilt u een cursus Frans volgen bij Alliance Française Kennemerland?

Onze specialiteit is het geven van cursussen Frans van hoge kwaliteit. En naast cursussen Frans nog veel meer. Wij organiseren bijvoorbeeld ook culturele activiteiten, waar cursisten en andere geïnteresseerden nader kennis kunnen maken met de Franse cultuur. Wij maken deel uit van een wereldwijd netwerk van meer dan 800 Alliances Françaises.

Het cursusaanbod

Wij bieden cursussen voor alle niveaus, van echte beginners tot ver gevorderden.

1. De Alliances Françaises in Nederland vormen een nationaal netwerk, waarvan het pedagogisch plan gericht is op de specifieke kenmerken van Nederland en het Nederlandse publiek.

2. De lessen worden gegeven door gekwalificeerde, ervaren docenten, met Frans als moedertaal of als tweede taal. Een lesgroepje bestaat uit 10-13 leerlingen.

3. Het accent ligt op het ontwikkelen van de spreek- en luistervaardigheid. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de grammatica en kennis van Frankrijk. Op verzoek ontvangt u aan het eind van het cursusjaar een certificaat.

4. Het cursusaanbod is gebaseerd op de codering van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor talen. Er bestaan 6 niveaus: A1, A2, B1, B2, C1, C2.

SPECIFIEKE CURSUSSEN 

– Privéles algemeen Frans
– Zakelijk Frans
– Cursussen ter voorbereiding van DELF (Diplôme d’Études en Langue Française)
– Conversatie
– Frans voor de vakantie
– Frans voor de Basisschool
– Kennismakingscursus Frans
– Chansons
 
Voor vragen over cursussen, neem contact op met cursuscoördinator Lucia Weve.
Tel: 06-42972165 of e-mail: cursus.kennemerland@afpb.nl

Wat kunt u bij ons verwachten?

Cultureel programma

Ieder seizoen verzorgen wij een aantrekkelijk programma met voor elk wat wils.

Open dagen

Wij maken graag kennis met u. Stel tijdens onze open dagen uw niveau Frans vast met een gratis taaltest t.w.v. €25,-!
 
 

Online cursussen

Blijf veilig thuis en doe uw voordeel met onze online cursussen!

image (8)

Cursusschema 2020-2021

Binnenkort een overzicht van alle cursussen voor het komende seizoen.

Onze partners