AF_Cartouche_Logo-Deventer_CMJN
facebook twitter instagram 
WEET U AL WELKE CURSUS U WILT GAAN VOLGEN IN HET KOMENDE SEIZOEN?
Op onze website vindt u het complete aanbod van de Alliance Française Deventer voor het nieuwe seizoen. Er zijn zowel cursussen overdag als ’s avonds. Uiteraard steeds onder de strikte RIVM Corona richtlijnen. Voor mensen die willen beginnen, maken we de eerste stap wat makkelijker. De beginnerscursussen bieden van 24 lessen van 1,5 uur bieden we aan vanaf € 99.
cursus frans
actie
Bent u geïnteresseerd in een cursus Frans maar weet u niet precies welk niveau u heeft? Bezoek dan één van onze open dagen en doe mee aan een gratis test om uw niveau te bepalen.
Woensdag 9 september 2020 19.30 - 21.30 uur
Zaterdag 12 september 2020 10.30 - 12.30 uur
Locatie: Wijkzalencentrum Van Vlotenhof, Joh. van Vlotenlaan 85 7412 SC Deventer
Meer info...
GROTE BELANGSTELLING VOOR CURSUS FILOSOFIE ROUSSEAU!
NIEUW: PARALLEL CURSUS OP DE WOENSDAGMORGEN!
Rousseau
Ook dit seizoen hebben we in januari en februari weer een zesdelige cursus filosofie. Het thema van dit jaar is: J.J. Rousseau (1712-1178); Over authenticiteit, opvoeding en politiek.

De romantiek was niet alleen een ‘Duitse affaire’ (R. Safranski). Want Jean-Jacques Rousseau (Zwitsers-Frans) is onmiskenbaar een van de hoofdfiguren van deze filosofische stroming die van zo grote invloed is gebleken op het moderne zelfbegrip en wel tot op de dag van vandaag. Lees meer......
De cursus op maandagmorgen is inmiddels nagenoeg volgeboekt. Daarom is er tot 15 oktober a.s. de mogelijkheid om in te schrijven via de webwinkel voor dezelfde cursus op woensdagmorgen
START CULTUREEL PROGRAMMA MET FRÉDÉRIC DORFMANN – SERGE REGGIANI
dorfmann2020
Maandag 5 oktober 2020, 20.00 uur
Wijkcentrum De Schalm
FRÉDÉRIC DORFMANN – SI C’ÉTAIT À RECOMMENCER, HOMMAGE AAN SERGE REGGIANI
Serge Reggiani was in de jaren zestig-zeventig een van de meest gevierde vertolkers van het Franse chanson. Hoewel hij al ruim 40 was toen hij begon te zingen, maakte zijn ruige imago hem populair bij zowel jongere als oudere luisteraars.
Reserveren is nodig in verband met de Corona maatregelen! Zie de website.
HET NIEUWE SEIZOEN VOOR ONS KOOR “SI ON CHANTAIT”
koor
We zijn blij dat we ook voor het komende seizoen weer een beroep kunnen doen op Coert Bremmers om u op een inspirerende manier te laten zingen. Net als het afgelopen seizoen is er weer een onderverdeling gemaakt in twee blokken van 10 lessen, elk met een eigen karakter. De repetities zijn op maandagavond in Kunstcircuit. Lees meer ………
BIJ DE BUREN…

Alliance Française Zutphen opent het nieuwe seizoen op 8 oktober a.s. met een lezing van Martijn van der Wal gevolgd door een Ciderproeverij. Op 15 oktober heeft de Alliance Française Apeldoorn een lezing getiteld ”Les Deux Guerres” door Siem van Eeten.

FRANSE FILMS IN MIMIK

De eerste Franse films in Mimik zijn deze maand;
Eté ’85; Un Fils; Deux.

banner_250x125-1 (1)
MailPoet