Boekentips voor de vakantie

Lees hier al onze tips voor Franstalige boeken die je op vakantie kunt lezen.

Hexagone

“Hexagone” of in het Nederlands “En Route”. In dit boek neemt Lorànt Deutsch de lezer mee op een reis door de geschiedenis van Frankrijk. Daarbij volgt hij het spoor van oude wegen: handelsroutes, Romeinse heirbanen, pelgrimsroutes en oude Keltische wegen waarlangs het verleden zijn sporen heeft nagelaten. Op even lichtvoetige als eigenzinnige wijze laat Deutsch de mooiste verhalen uit de Franse geschiedenis de revue passeren. Wist u dat de Kelten al hun eigen versie hadden van het sprookje van Klein Duimpje? Dat het strooien van stenen ooit een manier was om de weg terug te vinden? En wist u dat de Romeinen de Galliërs haantjes noemden, omdat ze hen zo schreeuwerig, kleurrijk en verwaand vonden? In En route brengt Lorànt Deutsch de mooiste verhalen uit de geschiedenis van Frankrijk op een aanstekelijke wijze tot leven.

Le Coeur Converti

Le Coeur Converti ofwel De Bekeerlinge van Stefan Hertmans is een prachtige roman over een jong stel dat op de vlucht is. De reis gaat in de 11e eeuw van Rouen, naar Narbonne, naar Monnieux en eindigt in Caïro. Beeldend geschreven en je voelt de Mistral. Lees hieronder hoe Hertmans ertoe gekomen is dit boek te schrijven.https://cultureelpersbureau.nl/2016/10/stefan-hertmans-bekeerlinge-dood-opgewekt/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *