#CulturalTakeAway

Alliance Française Apeldoorn deelt met enige regelmaat op Instagram en Facebook de #CulturalTakeAway posts.

Heb je deze al gezien? Zo niet, volg ons dan op Facebook of Instagram!

Wekelijks delen wij leuke anekdotes, stukjes geschiedenis, en houden we je op de hoogte van onze cursussen en activiteiten, maar wél met een Franse twist!

À bientôt! 

Cultural TakeAway #16

Heb je zin om naar een lezing te gaan? Dat kan! Bij Alliance Française wordt op 15 oktober, uiteraard met de coronarichtlijnen in acht genomen, een lezing georganiseerd. ‘Les Deux Guerres’ ofwel, de twee oorlogen, beschrijft deze kleurrijke periode in Frankrijk. Verscheidende gebeurtenissen zullen worden uitgelicht. Laat je meevoeren naar deze periode. Aanmelden is verplicht, schrijf je in via onze website of stuur een email naar pres.apeldoorn@afpb.nl! Voor meer informatie navigeer naar onze culturele activiteiten pagina. 

Cultural TakeAway #15

De Cultural Takaway van deze week bestaat uit een Frans gezegde “La beauté ne se mange pas en salade” 

Letterlijk: Schoonheid kun je niet in een salade stoppen. Dit gezegde staat open voor interpretatie, maar komt er op neer dat schoonheid van binnen uit moet komen. Kende je dit Franse gezegde al? 

Cultural TakeAway #14

Ook Apeldoorn heeft veel te bieden op het gebied van Franse cultuur.

Wist je dat Podium Gigant regelmatig de nieuwste Franse films laat zien? Vorige week zijn we als Alliance Française Apelddoorn dan ook naar de film “Été 85” geweest waarin een intense liefdesrelatie tussen twee jongens in de jaren 80 wordt belicht. De ambiance van de 80-er jaren wordt met veel detail vastgelegd in deze film, waardoor de kijker zich in een ander tijdperk begeeft.

De relatie tussen Alexis en David is gecompliceerd, maar intens gelukkig. Een gevoelig verhaal, met een verrassend einde en zeker het kijken waard. En het vermelden waard: Gigant houdt goed rekening met de Covid-19 maatregelen.

Geniet van een lekker kopje koffie en kijk eens een keer een Franse film ter afwisseling, echt een aanrader! #afapeldoorn #leerfrans #fransecultuur

Cultural TakeAway #12

We kondigden het al aan in onze nieuwsbrief: We mogen bijna weer van start! Uiteraard nemen we hierbij de RIVM coronarichtlijnen in acht.

Alliance Française Apeldoorn staat graag voor je klaar op een van de intake avonden: 8 en 15 september, van 19.00 tot 21.00 uur.
Locatie: Holthuis 22b te Apeldoorn. Tijdens deze intake avond informeren je over ons cursusaanbod van 2020-2021 en daarnaast bepalen we jouw niveau Frans.

Mocht je voornemens zijn een cursus bij ons te volgen, maar je nog niet hebben ingeschreven, zorg er dan voor dat je dit zo snel mogelijk doet.
Dit zodat wij de juiste maatregelen kunnen treffen om alles in goede banen te kunnen leiden.

Ook ons cultureel programma voor 2020-2021 is weer rijkelijk gevuld!
We gaan van start met de lezing ‘Les deux guerres’, die, hoe kan het ook anders, over de 1e en 2e wereldoorlog gaat.
Op 15 oktober a.s. zal Siem van Eeten over deze omvangrijke gebeurtenissen vertellen in het buurthuis Maasstraat te Apeldoorn.
Starttijd: 20.00 uur. Wees welkom!

Heb je je nog niet ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Doe dit dan door je aan te melden via onze website.

Cultural TakeAway #11

Frans als wereldtaal.

Op de lijst meest gesproken wereldtalen staat het Frans op de zesde plaats. De eerste vijf plaatsen worden ingenomen door het Mandarijn, Engels, Spaans, Hindi en Arabisch. Volgens wetenschappers is de Franse taal bezig aan een enorme opmars en zou het Frans zomaar de nieuwe wereldtaal kunnen worden.
 
Wil je graag je Frans bijspijkeren? Dat kan, laat je goed informeren door je in te schrijven voor onze infoavond!
Deze vindt plaats op 8 en 15 september, Holthuis 22b te Apeldoorn. 
Stuur hierbij een email naar cursus.apeldoorn@afpb.nl óf schrijf je in middels het contactformulier op de website.
 

Je bent van harte welkom! Zien we je daar? 

 
Meest recente berichten
Reacties