Laatste update 03-08-2016   

 

lijnheader 

Alliance Française des Pays-Bas
nieuw boek: 130 jaar Alliance Française

nieuw boek: 130 jaar Alliance Française 11-03-13

Begin juli 2013 brengt uitgeverij Beaux Livres Déclics een jubileumboek uit ten gevolge van het 130-jarig bestaan van de Alliance Française.

Kosten: € 29,90 incl. BTW

28e Concours de la Chanson 2012


Meer nieuws en foto's over het Concours 2012 vindt u hier.

 

 

WINNAARS CONCOURS de la CHANSON

ALLIANCE FRANÇAISE 2012

                                                

Ivo NIEHE presenteerde op zondag 13 mei in de Schouwburg Amstelveen de finale van het 28e Concours de la Chanson Alliance Française.

Het niveau van de artiesten en hun begeleiders was het hoogst scorende niveau ooit. De deelname van 2 schoolklassen aan het Concours laat zien dat de belangstelling voor de Franse taal weer toeneemt onder de jeugd.

 

Juryleden waren: Liesbeth LIST (zangeres), Tonny EYK (musicus),

Isabelle Mallez (van het Institut Français) en de Franse zanger

Danyel Gérard, bekend van zijn wereldsucces “Butterfly”.

 

Winnaar van de LIESBETH LIST PRIJS, die door Liesbeth List zelf werd uitgereikt, is geworden de Amsterdamse LIDWIEN MEEÙS.  Haar professionele optreden werd bekroond met een prachtige gouden speld ontworpen door Gassan Diamonds. Ondanks een licht Nederlands accent was het aanwezige publiek erg onder de indruk van haar vertolking van het chanson “Avec le Temps” van Leo Ferré.

Na “Soldaat van Oranje” staat ze binnenkort in de musical over het leven van André Hazes.

 

De Publieksprijs ging naar de Amsterdamse CHARLOTTE HAESEN die haar emoties op een voortreffelijke wijze op haar publiek wist over te brengen met haar chanson “Le plus fort c’est mon père” van Lynda Lemay.

 

De 2de Prijs van de Jury ging naar de zeer talenvolle DAVINE uit Groningen die een sprankelende en originele uitvoering gaf van het chanson “Elle me dit “ van Mika.

 

De Haarlemsche TESS TROMPETTER won de Aanmoedigingsprijs met het chanson “Je t’aime” van Lara Fabian. Met haar prachtige stem en haar bijzondere optreden is zij een groot talent voor de toekomst.

 

 

Voor informatie: Frances van Panthaleon barones van Eck - Gramende, Organisator

 023 5282379 / 06 51562708

 

                       

Le Petit Tour: kinderen leren spelenderwijs Frans


De Alliance Française heeft enkele jaren geleden een methode Frans als ontmoetingstaal ontwikkeld: Le Petit Tour. Deze methode geniet steeds meer bekendheid.

 

Le Petit Tour is gratis beschikbaar voor het gehele basisonderwijs en wordt momen­teel door diverse Alliances Françaises en 82 scholen gebruikt voor hun cursussen "Frans voor de basisschooljeugd".

 

De methode bestaat uit tien lessen: étapes + audio. Wilt u meer weten over le Petit Tour? Kijk dan hier

La French MusicCitroënTV5 nieuw 2013

 

Alliance-francaise.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten